Kodas: E220
Pavadinimas (LT): Sieros dioksidas
Pavojingumas – šiandieniniais duomenimis vengtinas
Maisto priedo ypatybės
Dirbtinis konservantas ir antioksidantas.
Vartojimas
Džiovintuose vaisiuose ir riešutuose, vaisių konservuose, paruoštuose krienuose, bulvių gaminiuose, kepimo milteliuose, dešroje, saldumynuose, aliejuje, vyne, aluje, gaiviuosiuose gėrimuose, acte.
Poveikis
A - alergija, astma (ypač reikia vengti alergiškiems ir sergantiems astma);
Šalutinis maisto priedo poveikis
Produktuose gali suardyti dalį vitaminų, sukelti kvėpavimo problemų astma sergantiems žmonėms. Didelės koncentracijos kai kuriems žmonėms gali sukelti skrandžio pažeidimus, galvos skausmus ir svaigimą. Sieros dioksidas suskaidomas kepenyse į nekenksmingus sulfatus ir pašalinamas su šlapimu.