Kodas: E221
Pavadinimas (LT): Natrio sulfitas
Pavojingumas – šiandieniniais duomenimis vengtinas
Maisto priedo ypatybės
Konservantas, antioksidantas.
Maisto priedo kilmė
Sieros rūgšties natrio junginys.
Vartojimas
Džiovintuose vaisiuose ir riešutuose, vaisių konservuose, paruoštuose krienuose, bulvių gaminiuose, kepimo milteliuose, dešroje, saldumynuose, aliejuje, aluje, vyne, gaiviuosiuose gėrimuose, acte.
Šalutinis maisto priedo poveikis
Sieros dioksidas suskaidomas kepenyse į nekenksmingus sulfatus ir pašalinamas su šlapimu. Susijungęs su alkoholiu, padidina pagirių simptomus. Daugumai žmonių gali sukelti sveikatos problemas: pykinimą, vėmimą, viduriavimą, galvos skausmą, alergiją, atnaujinti astmos priepuolius.