Kodas: E227
Pavadinimas (LT): Kalcio rūgštusis sulfitas
Pavojingumas – šiandieniniais duomenimis pavojingas
Maisto priedo ypatybės
Konservantas, antioksidantas.
Maisto priedo kilmė
Sieros rūgšties kalcio vandenilio sulfato junginys.
Vartojimas
Džiovintuose vaisiuose ir riešutuose, vaisių konservuose, paruoštuose krienuose, bulvių gaminiuose, vyne, kepimo milteliuose, dešroje, saldumynuose, aliejuje, aluje, gaiviuosiuose gėrimuose, acte.
Kita informacija
Kai kuriose šalyse uždraustas (JAV, Kanadoje, Australijoje / Naujojoje Zelandijoje).
Poveikis
A - alergija, astma (ypač reikia vengti alergiškiems ir sergantiems astma);
Šalutinis maisto priedo poveikis
Daugeliui ši medžiaga yra saugi, nes endogeninis fermentas užtikrina greitą skilimą. Tiems, kurie šio fermento turi mažiau, galimas pykinimas, viduriavimas, galvos skausmas, astmos priepuoliai, astmos priepuolius. Retais atvejais – alergiją.