Kodas: E300
Pavadinimas (LT): Askorbo rūgštis
Pavojingumas – šiandieniniais duomenimis nepavojingas
Maisto priedo kilmė
Cheminis sintetinis produktas. Jo randama ir daugelyje vaisių bei daržovių.
Vartojimas
Naudojamas konservavimo ir miltų apdorojime, stabilizuoja raudoną mėsos spalvą, taip pat naudojamas piene, pieno ir grietinės milteliuose, cukraus gaminiuose, vyne, gaiviuosiuose gėrimuose, koncentruotose vaisių sultyse, keptuose ir konservuotuose produktuose, džiovintose bulvėse, kūdikių maiste, šaldytoje žuvyje. Askorbo rūgšties vartojimas labai dažnai pateisinamas tuo, kad stiprina sveikatą.
Poveikis
Gen - genetiškai modifikuoti organizmai;
Šalutinis maisto priedo poveikis
Šalutinis poveikis nepastebėtas.